Biz Kimiz?

Mahmudiye Vakfı bir eğitim, sağlık, kültür ve sanat vakfıdır

Vakfın gayesi, yaratılmışlara hayırlı ve faydalı olmak için faaliyetlerde bulunmaktır.
Bu amaçla,
• Milli, manevi ve ahlaki değerlere bağlı insan yetiştirmek ve eğitim vermek, • Fertlerin meşru olan her türlü, hayati, sıhhi, iktisadi ve içtimai manevi ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmak.
• Fertler arasında sevgi ve yardımlaşmayı artırıcı, milli birlik ve beraberliği temin edici her türlü faaliyette bulunmaktır.
• Kurucuların vakfa adını vermiş olan aile büyüklerini hayırla yâd etmek, sonraki nesillere örnek olan faaliyetlerini özendirmek, bunun için çalışmalar yapmak ve teşvik edici ödüller vermek,
Mahmudiye Vakfı’nın kurucu mütevelli heyeti şu kişilerdir.
Kasım Sezen; Uzman Doktor, Gülsüm Sezen; İlahiyatçı-Vaiz, Nurettin Sezen; İlahiyatçı, Hukukçu, Fatıma İkbal Sezen; Mimar ve Zeynep Beyza Sezen; Psikolog.

Mahmudiye Vakfı Suffe İslami İlimler programı, sıradan bir çalışma, öğrencilerle ilgilenme, ihtiyaçlarını giderme çalışması değildir. Memleketin ihtiyacı olan, orta yol ve sağduyu sahibi, amel ve ihlas sahibi, ilim ehli hanımlar yetiştirme projesidir.

Projemiz isteyen herkese değil zekası ve yetenekleri dolayısıyla sıkı bir eleme sonucu seçilmiş öğrencilere yöneliktir.

Temel felsefemiz geleceğin ilim talebelerini yetiştirecek âlimeler, hanım hocalar yetiştirmektir.

Suffe kızlarımızın üniversitenin yanısıra okudukları ikinci bir üniversite konumundadır. Suffe de öğrenciden ücret alınmamakta aksine ihtiyacı olana burs verilmektedir.
Suffe her yönüyle Ankara'da bir ilktir ve bir çok öğrenci programa katılabilmek için müracaat etmektedir.

Bu çalışmaya yapılacak her katkı amel defterimizi açık tutacak bir sadaka-i cariyedir. Rabbimizden ümidimiz de bundan başka birşey değildir. Gayemiz Ümmet, derdimiz Ümmet! Düsturumuz ise ;
Zümer/ 9 ayetidir; "هل يستوي الذين يعلمون و الذين لا يعلمون."